Kasımpatı Çiçeği


    Saksı veya bahçede kasımpatı çiçeği oldukça kolay bir şekilde yetiştirilmektedir. ekim ya da kasım aylarında çiçek açmakta olduğu için bu adı aldığı biliniyor. Bir diğer adı Krizantem'dir. 

    Kasımpatı, papatyagiller ailesinden bir çiçektir. Birbirinden farklı ve güzel renklere sahip olan kasımpatı çiçekleri, katlı görünüşe ve taç yapraklarına sahip bir bitkidir. Kasımpatı; sonbahar aylarına renk katan nadir çiçeklerin başında gelir. Kasımpatı şeklinde isimlendirmenin sebebi; renkli çiçeklerin çözünmesi veya büyümesi kasımda aynı açılma şeklindedir. Kasımpatı; Ölüm çiçeği şeklinde ifade edilir. Kasımda nedensiz çıkan bu çiçekler, iyimserliği çağrıştırır. Yıl içerisinde 50-150 santimetre boya ulaşan on senelik otsu bir bitki olup; Beyaz, sarı, bordo, pembe, kırmızı gibi farklı renkler vardır. 

    Bakımı Nasıl Yapılır?

    Güneşli ya da yarı gölge yerlerde tutulduğunda daha iyi gelişir. Ufak budamalar isteyen kasımpatıların, kuruyan çiçeklerinin kesilmesi gerekir. Bunun bir başka nedeni rüzgardır. Sonbaharda esen şiddetli rüzgarlar bitkiyi tahrip etmesin  diyedir. Fakat yaz mevsimindeki gelişmelerde bir sıkıntı olmaz. Budama için tavsiye edilen vakit mayıs ayıdır. Sıkça su isteyen bir bitkidir. Tohum ekimi ocak ayından marta kadar devam eder. Saksıya dikilmesi adına çiçekli dönemin beklenmesi tavsiye edilir. Çiçeklenme dönemi yaz mevsiminde gerçekleşir. 
    

    Anlamı ve Faydaları

    Kasımpatı çiçeği; Yunan dilinde altın çiçek olarak sınıflandırılır. Sarı kasımpatı çiçekleri; masumiyeti ve sevgiyi, beyaz çiçekleri; bolluğu, parası, pembe çiçeklerin bakımı, mor kasımpatılar ise; asaleti simgeler. 

    Kasımpatı çiçeğinin baş ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir. İdrar söktüren özelliği bulunur. Terlemeyle vücutta yer alan zehirli bileşenler dışarı atılmaktadır. Böbrek ve karaciğerin işlevini düzenler. Bulanık görme, göz sulanması gibi göz hastalıklarına iyi gelir. 

















    

Comments

Popular posts from this blog

Yasemin Çiçeği

Menekşe Çiçeği

Kadife Çiçeği