Kadife Çiçeği

        






        Kırmızı, turunca, sarı, kırmızı gibi renkler vardır. Dokusu kadifemidir. Bilimsel adı; Tagates Patula'dır. Papatyagiller ailesine aittir. Anavatanı Orta Meksika ve Amerika olan çiçek, kadınların sıcak sistemlerinde yetişir. Akdeniz bölgesinde rahat yetişen bu çiçek, suyu ve güneşi çok sever. 

        Kadife çiçeğinin genel olarak; Kırmızı, sarı, turuncu ve kırmızı renkler vardır. İlkbahar aylarında eklenmektedir. Güneşi bol ve sıcak iklimi olan her yerde yetişebilir. Ayrıca pek çok üründe de kullanılır. Şampuan, sabun gibi bozulmanın başında gelir. 

        Bu çiçekten elde edilen yağ, sivilce, mantar, egzama gibi yaygın olarak oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ağrı kesici özelliği de olan kadife çiçeği yağı, ağrıyan yerleri rahatlatır. İnsan sağlığı açısından daha birçok faydalı özellik bulunmaktadır.  




    Düzeltme Nasıldır?

        Mart ile Mayıs ayında ekim yapılabilir. Yaklaşık 15 gün içinde çimlenmeye başlıyor. Güneş ışığının fazla olması oldukça önemlidir. Çünkü bu çiçek, güneş ışığını sever. Her çeşit iklim ve iklime uyum sağlasa da soğuk hava çiçeği değildir. Suyu sever, o nedenle yetiştirirken uygun saksı veya kaplarda yetiştirilmesi gerekir. 

    Anlamı Nedir?

        Tarih boyunca kutsal bir çiçek olarak anılmaktaydı. Latin Amerika ve Meksika'da Azizler günü kutlamasında, İspanya'nın manastır bahçelerinde, Hindu'ların dini törenlerinde, cenazelerde ve festivallerde kadife çiçeği yer alır. Bu nedenle bu çiçeğin anlamı; yeniden doğuş ve kutsal sevgi şeklinde kabul edilmektedir. 

    Özellikleri

        Çiçek, dik yönlere uzayarak yaklaşık 15 santim ile 30 santim arasında bir uzunluğa yetişir. Yapraklarının dokusu yumuşaktır. Oldukça keskin bir koku vardır ve zararlı böceklerin uzak güçleri vardır. Bununla beraber köpek ve kedileri de bu çiçekte bulunur, kedi-köpek sahipleri eklenmemesi gereken bir türdür. 

    Faydaları Nelerdir?

        Kadife çiçeği; Ağrı kesici kesintiye sahiptir. Ağrıda bulunan rahatlama şeklinde masaj zaman spazmları genişler, rahatlama sağlar. 
        Ezik, yanık, yara gibi cilt sorunlarında tedavi sürecini hızlandırır. 
        Alerji önleme ve mikrop kırma özelliğine sahiptir. 
        İki parmak bağırsağında oluşanlar öldürülmek adına oldukça faydalıdır. 
        Hormonlar üzerinde olumlu etki sağlar, adet değişimini ve ağrıyı yok eder.
        Kaşıntılı ayak mantarları için oldukça etkilidir. Deri üzerindeki pigment lekeleri, yaşlılık lekeleri, kan çıbanları için çiçeğin öz suyu deriye uygulanır. 
        Bitkileri söktürerek kanın temizlenmesine yardımcı olur. 
        Bebek bezleri nedeniyle ortaya çıkan ısıklara iyi parçalanır, cildin nemli kalmasını sağlar. 
        Belli aralıklı dişlere girişte oluşum plakta kesintiler olur. 






Comments

Popular posts from this blog

Yasemin Çiçeği

Menekşe Çiçeği