Begonya Çiçeği
Begonya çiçeğinin ana vatanı Hindistan'ın Assam Bölgesi'dir. Güney Amerika ve Asya kıtalarında yaklaşık 900 çeşidi vardır. Begonya çiçeği, ticaret için yetiştirilir ve 200 çeşidi bulunur.
Begonya çiçeği yaz mevsiminde açar. Renkleri; sarı, turuncu, kırmızı, pembe ve beyazdır. Yaprakları yuvarlaktır. Bazı türler sadece yapraktan oluşur. Bu çiçeğin anlamını hayalperestlik olarak sağlamak.
Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Her koşula uygun olan ve yetişen bu çiçek türü, nazik değildir. Fakat bütün bunlara karşı özelliklerinin iyi bilinmesi ve ona göre bakımı yapılması, çiçeğin canlı olmasına olanak tanır. Sabah güneşini sever. Bu yüzden sabanları, direkt güneş alan bir yere koymak gerekir.
Suyu seven bir türdür. Ancak bu devamlı olarak sulanması gerektiği anlamına gelmez. Begonya çiçeği, az nemli toprakları sever. Begonyanın konulacağı saksının delikli olması gerekir.
Çiçeğin sabah güneşi alması yeterlidir. Daha çok güneş almaması çiçeğin sağlığı için önemlidir. Güneşi çok sevmeyen bir yapısı vardır. Bu yüzden de sabah güneşinden sonra gölge yerlerde tutulması gerekir.
Begonya çiçeği rüzgarı sevmez. Havanın bulunmadığı yerlerde konumlandırmak, çiçek için faydalı olacaktır.
Begonya çiçeği, kış soğuklarına pek dayanıklı değildir. Bu yüzden 18 derecenin altındaki yerlere koymamak gerekir.
Begonya çiçeği ufak köklü bir çiçektir. Bu yüzden de ufak saksıların içerisinde yetiştirmek gerekir. Kökler gelişince, saksı değiştirilmelidir. Saksı değişimi 2 veya 3 senede bir defa yapılmalıdır. Solmuş yaprakları ve çiçeklerini budamak önemlidir. Fakat budanan yerler rüzgardan korunmalıdır.
İlkbahar aylarından sonbahar aylarına kadar geçen süre içinde ayda iki kez olmak üzere düzenli bir şekilde gübre verilmelidir. Bu şekilde çiçek uzun zamanlı ve sağlıklı bir şekilde yetişir.
Comments
Post a Comment